Ximemez-Spinola, Pedro Ximenez
Yderst intens med toner af svesker, rosiner, ristet kaffe og mørk chokolade, tilsat en let tone af hasselnødder. Smagen er meget sød, intens og fyldig med en lang og yderst kompleks eftersmag.
Druerne soltørres på stråmåtter i 21 dage, således at 1.000 kg druer giver 300 kg rosiner, som igen – når de bliver presset – giver 200 liter most. Efterfølgende gæres mosten ud til 15–15,5% alkohol, hvorefter den integreres i et solerasystem, som blev startet i 1918 og består af 234 amerikanske fade. Vinen, der aftappes, har en gennemsnitsalder på 15 år.
Man kan sige det er “kærlighed på flaske”
599,00 kr.
På lager
Beskrivelse
Om Bodegas Ximénez-Spínola
Det var Phelipe Zarzana Spínola, der i 1729 grundlagde Zarzana-Spínola, som i dag kendes under navnet Ximénez-Spínola, med henblik på udelukkende at dyrke Pedro Ximénez. Til den dag i dag er det kun Pedro-Ximénez-druen, som produceres hos Ximénez-Spínola, og vinen lagres i 500-liters egetræsfade, også kendt som Jerez-eksportfade. Ximénez-Spínola implementerer dog også nye tiltag, f.eks. har de som de eneste i deres distrikt forsøgt sig med en Late Harvest udover den traditionsbundne sherry.